Monday, October 17, 2011

Accident stupid la Cariera Isaccea. Un bolovan i-a retezat piciorul !

Victima se numeste Gheorghe Sava, are 43 de ani, este din Ploiesti si avea functia de operator masini la cariera firmei Ben-Ari Negev Industrial din Isaccea
Vineri la ora amiezii, un muncitor de la o cariera din Isaccea, a firmei Ben-Ari Negev Industrial, a avut proasta inspiratie sa se adaposte... asca langa un incarcator tip Vola si sa lase un picior sprijinit de utilaj chiar in momentul exploziei pentru derocare. Chiar daca se afla in afara perimetrului de siguranta, potrivit masuratorilor realizate de inspectorii de munca la fata locului, un bolovan a ajuns chiar in zona in care se afla acesta, culmea nimerind chiar piciorul sprijinit pe marginea utilajului de incarcare.
"Faptul ca avea piciorul sprijinit de muchia utilajului tip Vola a facut ca accidentul sa fie atat de grav. Practic, bucata de roca a nimerit piciorul victimei si daca acesta nu ar fi fost sprijinit probabil ca ar fi fost zdrobit, nu retezat. Asa, practic muchia utilajului, ca o ghilotina, i-a retezat jumatatea inferioara a piciorului pe care a proiectat-o la circa doi metri", a declarat de la fata locului Valentin Partnoi, inspector de munca in cadrul ITM Tulcea.
Potrivit inspectorului sef al ITM Tulcea, Ali Izet, victima se numeste Gheorghe Sava, are 43 de ani, este din Ploiesti si avea functia de operator masini la cariera firmei Ben-Ari Negev Industrial din Isaccea. "Victima se pare ca era la o distanta suficient de mare de locul exploziei si teoretic evenimentul nu avea cum sa se intample. Se pare ca totusi a fost o greseala de apreciere, insa ne vom pronunta in aceasta privinta cand vom avea mai multe elemente", a declarat Ali Izet.
In afara muncitorului cu piciorul retezat a mai fost un muncitor ranit usor la cap, norocul sau ca purta casca de protectie, si care a fost internat si el pentru investigatii.

No comments:

Post a Comment