Monday, October 24, 2011

De la Politia Deltei

In perioada 01-13 octombrie 2011 Serviciul de Politie Delta Dunarii impreuna cu inspectori si agenti piscicoli din cadrul A.R.B.D.D. si A.N.P.A. - Filiala Tulcea, au actionat in zona deltaica, pe apa si terestru, in scopul prevenirii si combaterii braconajului piscicol si cinegetic si a transportulu... i ilicit de peste si produse din peste. De asemenea politistii au ridicat in vederea confiscarii 12 ambarcatiuni, 10 motoare de ambarcatiuni, 61de bucati plase de pescuit monofilament in lungime totala de
2.100 metri, 36 bucati setci tip ava, textile in lungime de 1.410 metri si 658 kg de peste proaspat de diferite specii. Valoarea aproximativa a bunurilor ridicate in vederea confiscarii este de 77.670 lei.
Exemple semnificative:
* A fost depistat in zona Holbina C.Valentin in varsta de 47 de ani din judetul Tulcea, care folosind o ambarcatiune cu motor, a pescuit cu 15 setci din fir textil, neautorizate, cantitatea de 130 kg peste diferite specii, fara a detine autorizatie de pescuit comercial.
* In zona golfului Holbina au fost depistati O. Vasile de 39 de ani si C. Cornel de 47 ani, ambii din judetul Tulcea, care folosind o ambarcatiune cu motor, au pescuit cu 10 setci din fir textil neautorizate si 6 setci monofilament, cantitatea de 52 kg peste proaspat de diferite specii, fara a detine autorizatii de pescuit comercial.
* In zona lacului Golovita, canal Baia, au fost depistati L. Ionut de 29 de ani, N. Neculai de 43 ani si P. Catalin de 28 ani, toti din judetul Tulcea, care folosind o ambarcatiune confectionata artizanal din tabla, tip lotca, propulsata la rame, au pescuit cu 15 setci monofilament in lungime totala de 750 metri, cantitatea de 35 kg. peste proaspat de diferite specii.
* Pe lacul Razelm au fost identificati A. Ivan de 44 ani si H. Adrian de 23 ani, ambii din judetul Tulcea, care au pescuit cu 4 setci monofilament cantitatea de 56 kg peste diferite specii, cu ajutorul unei ambarcatiuni tip lotca confectionata din fibra de sticla, propulsata de motor.
In toate cazurile politistii le-au intocmit celor in cauza dosare penale, iar setcile, ambarcatiunile si motoarele au fost ridicate in vederea confiscarii. De asemenea cantitatea de peste a fost confiscata si predata la o societate de profil pentru a fi valorificata. In toate cazurile politistii continua cercetarile.

No comments:

Post a Comment