Tuesday, October 18, 2011

Justitiabilul Calutu, in razboi cu avocati, procurori, judecatori

Primul in colimator, avocatul...
Cele de mai jos se bazeaza pe plangerile penale depuse de Danut Calutu la instante si parchete. Unele au ajuns la instanta, altele NUP, fata de altele nu s-a dat raspuns ori s-a raspuns cu intarziere. Familia Calutu are ce are cu avocatul Cosmin Romeo Diacencu, i... nitial angajat aparator de doamna Calutu in tentativa ei de divort. In mai multe plangeri penale Danut Calutu il acuza pe avocat de denuntare calomnioasa, fals in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, incercare de a determina marturie mincinoasa etc. Toate aceste acuzatii sunt formulate de Calutu in principal la demersurile avocatului de a obtine evacuarea sa din spatiul locativ si a altor demersuri ulterioare in timpul proceselor. De asemenea, si Stefana Calutu a depus plangere penala impotriva avocatului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in care arata ca avocatul s-ar face vinovat ca i-a falsificat semnatura, ca ar fi depus o actiune impotriva vointei ei etc.
Plangere impotriva a trei judecatori...
Danut Calutu, in instanta, dosar 2822/327/2010: "(...)Am aratat instantei ca nu sotia mea a introdus acea actiune, iar pentru faptul ca avocatul Diacencu i-a falsificat semnatura sotiei mele, am cerut instantei sa se faca expertiza grafologica, cerere careia judecatorul Merescu Ciprian nu i-a dat curs(...)". Drept care Calutu a cerut tragerea la raspundere a judecatorului si daune morale in favoarea sa de 15.000 lei.
Intr-o alta plangere adresata DNA-ului, Danut Calutu a cerut tragerea la raspundere a judecatoarei Ionita Veronica "pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, omisiunea sesizarii organelor judiciare si favorizarea infractorului" si cere daune morale de 50.000 lei in favoarea sa. Motivul? Chipurile, judecatoarea nu ar fi tinut cont de o declaratie a avocatului cu care se afla in litigiu, declaratie data in fata unui procuror de la Curtea de Apel Constanta, prin care acesta "renunta la executarea silita" si astfel "stingerea litigiului cu reclamanta Stefana Calutu".
Nu a scapat nici judecatorul Florian Costin, acuzat de Danut Calutu prin aceea ca nu i-a luat in considerare cererea acestuia de efectuare a unei expertize grafologice asupra unei semnaturi pe care reclamantul o considera a fi falsificata.
...si impotriva unor procurori
Danut Calutu nu s-a lasat deloc si a mers mai departe cu plangerile penale, in colimatorul sau de justitiabil intrand si procurori de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta. Procurorul Luminita Poenaru - spune Calutu- din start l-a intrebat ce are cu acest avocat. El i-a cerut procurorului sa se faca expertiza grafologica la semnatura pe care el crede ca avocatul ar fi falsificat-o, dar ca procurorul i-ar fi raspuns ca nu are aceasta atributiune. A depus alte plangeri la Parchetul Curtii la care - spune Calutu - nu i s-a raspuns. In plangerea adresata Inaltei Curti el cere sanctionarea procurorului si daune morale in favoarea sa de 20.000 lei "pentru taraganarea solutionarii cauzei".
Alt procuror, alta plangere penala. De aceasta data indreptata impotriva procurorului Mioara Fried de la acelasi parchet. De la acest procuror cere nici mai mult nici mai putin decat 250.000 lei daune morale.
Per total, Danut Calutu a cerut daune morale de la procurori, judecatori si avocat de aproape 1 milion de lei. A obtinut NUP de peste tot, procurorii Curtii de Apel Constanta, care s-au ocupat de plangerile penale ale lui Calutu, constatand ca "faptele nu exista".
(Continuare in ziarul urmator cu raspunsul anchetatorilor la plangerile penale inaintate de Danut Calutu).

No comments:

Post a Comment