Tuesday, October 25, 2011

Laptele si cornul la control. Produse depozitate in cancelarie la mai multe scoli din judet

Inspectorii de la Directia de Sanatate Publica au verificat in aceasta perioada 12 unitati de invatamant din municipiu si judet cu privire la calitatea produselor alimentare distribuite in cadrul programului Lapte si corn.
Neconformitatle descoperite de inspectorii de la D.S.P. au vizat lipsa sp... atiului amenajat pentru depozitarea produselor lapte si corn la Camena si Ciucurova, in sensul depozitarii in spatii improvizate cum ar fi cancelaria sau biblioteca. O alta problema este lipsa sursei de apa potabila in spatiul destinat pastrarii produselor la Casimcea, Topolog, Baia si Scoala 10.
Masurile recomandate sunt ca toate scolile sa-si identifice si organizeze un spatiu corespunzator pentru depozitarea produselor din cadrul programului Lapte si corn, asigurarea apei potabile, actualizarea carnetelor de sanatate si a cursurilor fundamentale de igiena pentru persoanele implicate in distribuirea produselor. De asemenea, societatile distribuitoare tulcene sa respecte regulile de etichetare a produselor.
"Acolo unde spatiile sunt necorespunzatoare este necesar ca autoritatile sa le reamenajeze, o chestiune de zile care necesita putini bani. Sanctiunea a constat intr-un avertisment si in doua saptamani se va race recontrol pentru a verifica conformarea", a declarat directorul DSP, Laurentia Militaru.

No comments:

Post a Comment