Thursday, October 27, 2011

PDL cauta un avocat sa-l faca guvernator ARBDD

Desi Grigore Baboianu, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a rezolvat cea mai mare parte din problemele organizatorice pe care ministrul Laszlo Borbely i le imputase public in urma cu o luna, revocarea sa din functia de guvernator este iminenta Liderii principali ai PDL... Tulcea au fost convocati de mai multe ori de presedintele judetean si vicele national Victor Tarhon in sedinte pentru a lua o decizie in privinta inlocuirii lui Baboianu. Legea tacerii pe acest subiect impusa de Tarhon nu a fost respectata de "supusii" sai si astfel am aflat ca PDL Tulcea l-a propus initial pe Corneliu Bejan sa ocupe functia de guvernator. Corneliu Bejan este inginer agronom si conduce de mai multi ani firma privata Cerealcom specializata in afaceri cu cereale si detine functia de vicepresedinte al PDL Tulcea si pe cea de consilier judetean din partea acestui partid. CV lui Bejan a fost depus de Tarhon la Ministerul Mediului. Detinem informatii ca ministrul Borbely a strambat din nas cand a vazut aceasta propunere si i-ar fi cerut lui Tarhon sa gaseasca un alt inlocuitor al guvernatorului Baboianu. Fiindca nu s-a inteles cu Tarhon asupra inlocuitorului actualului guvernator, ministrul Laszlo Borbely retracteaza ce a spus cu o luna in urma la Tulcea intr-o conferinta de presa. "Guvernatorul Baboianu nu va fi schimbat. Nu intentionez sa-l inlocuiesc din functie", a declarat ministrul Borbely.
Se cauta un avocat fidel
In realitate ministrul Mediului asteapta ca presedintele Tarhon sa-i trimita o alta solcitare scrisa de inlocuire a guvernatorului Baboianu. Am aflat ca presedintele PDL Tulcea ar fi convenit cu ministrul Mediului sa fie numit guvernator al ARBDD un avocat dar nu se cunoaste inca numele acestuia. Alegerea unui avocat pentru ocuparea functiei de guvernator ar fi fost facuta pentru a rezolva probleme juridice imense cu care se confrunta de mai multi ani aceasta institutie. Este vorba de redactarea propunerilor de acte normative specifice Deltei despre care vorbeste Tarhon in contextul aplicarii "Strategiei Deltei", cu care se lauda de o buna bucata de vreme, din care nu a reusit insa sa materializeze mare lucru. Pe de alta parte, ARBDD are multe conflicte juridice si este pericolul de a le pierde cu consecinte bugetare semnificative. Marul discordie: taxele
Grigore Baboianu a intrat in conflict cu presedintele Tarhon din cauza noii legi a ARBDD. Guvernatorul este acuzat de seful sau pe linie de partid ca ar fi actionat impotriva intereselor Consiliului Judetean Tulcea pentru ca a sustinut, in Parlament, forma actuala a legii ARBDD care a eliminat atributul administratiei judetene de a taxa activitatile economice din Delta. Astfel, C.J. Tulcea a pierdut taxe de milioane de euro, fondurile respective vor fi directionate, conform noii legi, consiliilor locale din Delta. Chiar daca solutia aleasa de Parlament este benefica comunitatilor locale, ea l-a infuriat pe "seful" Tarhon care a dispus taierea capului de guvernator a lui Baboianu si numirea unui guvernator care sa nu mai miste in front la ordinele pe care acesta le da.
Noul guvernator vine cu echipa sa
Tarhon nu se multumeste doar cu capul lui Baboianu. Se intentioneaza ca noul guvernator al Deltei sa preia functia impreuna cu o echipa nou de conducere. Este vorba de un alt director executiv in locul Corneliei Benea despre care PDL-istii spun ca este prea apropiata de Baboianu si i-ar boicota deciziile noului guvernator. De asemenea se cauta un director economic in locul lui Ioan Papuc, aflat in concediu medical de multa vreme, si un alt sef al serviciului juridic in locul lui Radu Voicu.

No comments:

Post a Comment