Wednesday, October 5, 2011

Pentru ca inca se face prea putin pentru promovarea turismului

Jumatate de milion de euro pentru Centrul National de Informare Turistica!
Cladirea care va adaposti acest centru turistic este, in prezent, una ascunsa pe strada Gloriei, din municipiu
Un proiect mai vechi al Consiliului Judetean Tulcea, scos din sertar, sters de praf si trimis spre finant... are Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului este si cel a carui lansare oficiala a avut loc ieri la sala M. Kogalniceanu. Este vorba despre proiectul privind infiintarea si la Tulcea a unui centru national, asemenea altor noua din tara, destinat informarii turistilor. De altfel, Centrul de la Tulcea va fi o piesa dintr-un puzzle national prin care se vrea promovarea Romaniei ca destinatie turistica printr-o retea de astfel de centre care sa ofere, in primul rand turistilor, informatia dorita. Proiectul mai are ca beneficiari directi si alte categorii, de la hotelieri si localnici implicati in turism pana la institutii publice sau private.
Locatia pentru acest obiectiv foarte important pentru promovarea turistica a obiectivelor de vazut in judetul Tulcea este una suficient de dosita acum incat sa nu fie gasita de turisti - strada Gloriei nr. 4. Totusi, e doar o chestiune de moment pentru ca ieri s-a semnat contractul cu firma de constructii Coral SRL care nu doar va reabilita cladirea de patrimoniu cumparata nu demult de Consiliul Judetean, dar o va si pune in valoare prin asigurarea vizibilitatii din strada Gloriei si va amenaja si locuri de parcare, necesare unui astfel de obiectiv. Chiar daca proiectul de amenajare a cladirii in centru de informare turistica se ridica la circa jumatate de milion de euro, contributia Consiliului Judetean Tulcea va fi una banala, undeva la circa 300 de milioane de lei vechi, restul banilor fiind finantare nerambursabila de la U.E. si bugetul de stat.
Chiar daca investitiile din domeniul turismului curg pe banda rulanta la Tulcea, dovada ca doamna ministru Elena Udrea chiar crede ca judetul nostru poate deveni o atractie pentru turisti, totusi vicepresedintele Consiliului Judetean, Nicolae Chichi, e de parere ca se face inca prea putin in acest sector si de aceea crede ca astfel de centre de informare turistica trebuie duse si la nivel de comune, intentia executivului CJ Tulcea fiind aceea de a inaugura in urmatorii ani alte 20 de centre locale de informare.

No comments:

Post a Comment