Monday, October 24, 2011

Pentru imunizarea grupelor de risc din judet, DSP Tulcea vrea sa cumpere sase mii de doze de vaccin!

Cel mai probabil vaccinul va fi achizitionat de la Institutul Cantacuzino
Directia de Sanatate Publica (DSP) Tulcea a demarat procedura de achizitie a vaccinurilor antigripale, necesare pentru campania de imunizare din acest an. Potrivit directorului DSP, dr. Laura Militaru, din suma primita de ... la Ministerul Sanatatii, vor fi achizitionate aproximativ sase mii de doze de vaccin. Cel mai probabil de la Institutul Cantacuzino.
Aceasta a mai adaugat ca pana la finele acestei luni, dozele de vaccin vor fi primite, astfel incat campania de imunizare antigripala sa poata debuta in noiembrie.
"Ne vom incadra in programul de vaccinare si suntem siguri ca pana la finele lunii vom reusi sa achizitionam dozele pe vaccin pentru a demara campania de vaccinare", a declarat dr. Laura Militaru.
Pe langa dozele de vaccin antigripal care vor fi achizitionate probabil luna aceasta, reprezentantii DSP Tulcea spera intr-o suplimentare de buget a Ministerului Sanatatii pentru achizitionarea de vaccin antigripal astfel incat sa poata fi vaccinati minim 25% dintre tulcenii prinsi in grupele de risc.
Ca in fiecare an, campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Si in acest an, prioritate la vaccinari au angajatii din sistemul sanitar tulcean si grupele considerate de risc. Astfel, se vor putea imuniza gratuit persoanele cu varste intre sase luni si 64 de ani, care sunt
in evidenta medicului de familie cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imuno-deficientei umane precum si femeile insarcinate.

No comments:

Post a Comment