Monday, October 31, 2011

Primaria se implica in gestionarea fondurilor asociatiilor de proprietari

*S-a constituit un grup de lucru pentru sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari in vederea efectuarii expertizei financiar-contabile a gestiunii fondurilor acestor asociatii
Problema asociatiilor care nu vor primi caldura din noiembrie din cauza datoriilor si a deturnarii fondurilo... r a fost abordata in sedinta de joi a Consiliului local.
Municipalitatea intentioneaza sa se implice mai mult in aceasta problema, constituind un grup de lucru pentru sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari in vederea efectuarii expertizei financiar-contabile a gestiunii fondurilor acestor asociatii.
"Din pacate, exista asociatii de locatari care nu pot primi caldura pentru ca exista clar fonduri deturnate, bani care nu mai sunt la unele asociatii, si evident ca acestea, indiferent cand se va debloca furnizarea agentului termic, cred ca vor amane in frig. Pentru ca sunt sume mari care nu se regasesc, astfel ca am invitat mai multi factori de raspundere in ceea ce priveste gestionarea fondurilor de la aociatiile de locatari. Grupul de lucru va analiza oportunitatea sesizarilor asociatiilor de proprietari sau ale oricarui proprietar din condominiu cu privire la anumite nerguli in gestiunea fondurilor asociatiilor si va propune asociatiilor Aprobarea in Adunarea Generala a unei hotarari privind efectuarea verificarii financiar-contabile a gestiunii asociatiei, ulterior efectuarii de catre comisia de cenzori a controlul financiar-contabil pe respectiva perioada", a declarat primarul Constantin Hogea.
Primaria a trimis deja adrese catre toate asociatiile de proprietari. "Asteptam reactia asociatiilor de a-si pune ordine in derularea fondurilor. Acolo unde vom avea proba clara ca lucrurile nu sunt corecte, vom institui un colectiv care va merge la asociatie. Asta nu inseamna ca datornicii nu mai au niciun fel de responsabilitate cu potrivire la obligatiile fata de furnizori. La nivelul societatii Energoterm exista in continuare datorii de 60 de miliarde de lei din partea asociatiilor", a mai spus primarul.

No comments:

Post a Comment