Monday, October 10, 2011

Suspiciune de antrax la Casimcea!

"Antrax imi mai trebuia la Tulcea, ca in rest le-am avut pe toate", declara prefectul Vasile Gudu, rezervat totusi in privinta antraxului la Casimcea Vineri dimineata, un tanar de 25 de ani a fost trimis la Tulcea la Spitalul Judetean de Urgenta cu un teribil diagnostic: antrax. Simptomele si faptu... l ca a declarat ca a participat la sacrificarea si a consumat carne de la o bovina au facut ca pentru siguranta sa sa fie transferat de urgenta la spitalul din Tulcea cu acest diagnostic, evident, doar ca suspiciune.
Alertat de un posibil focar de antrax la Casimcea, prefectul Vasile Gudu a dat dispozitie ca echipe de la Directia Sanitar Veterinara si de la Directia de Sanatate Publica sa faca deplasarea la Casimcea pentru prelevarea de probe.
"Fiind vorba despre carne congelata, probele nu se pot lua imediat asa ca probabil primele rezultate le vom avea in 24-48 de ore. Carnea oricum la acest moment este sub sechestru si daca se va impune vom lua si masuri suplimentare de vaccinare de necesitate" a declarat Marilena Tertis, director DSVSA Tulcea.
Medicul din Casimcea, dr Salah Kilo, ne-a declarat ca in cursul dupa amiezii de vineri a mai indentificat inca un tanar din Casimcea cu simptome ce i-au dat temeri ca ar putea fi infectat motiv pentru care a solicitat, Ambulanta pentru al doilea transport, mai ales ca al doilea pacient trimis la spital a consumat si el carne din aceeasi bovina.
"Antrax imi mai trebuia la Tulcea, ca in rest le-am avut pe toate! Sunt totusi rezervat in privinta imbolnavirii unor animale la Casimcea pentru ca am primit asigurari ca toate animalele sunt vaccinate acolo iar bovina sacrificata era crotaliata si vaccinata inclusiv impotriva antraxului", a declarat prefectul Vasile Gudu. Vom reveni.

No comments:

Post a Comment