Monday, October 31, 2011

Un fleac pentru incalzirea municipiului. Doar cinci miliarde de la Guvern pentru Tulcea

Mai avem de primit inca peste sase milioane de lei noi l-a caldura, doar pentru cine cere si nu are datorii Bugetele primariilor a zeci de orase din Romania au fost suplimentate la sfarsitul saptamanii trecute de Guvern cu 315 milioane lei pentru achitarea datoriilor catre furnizorii de energie ter... mica. Municipiul Tulcea avea de primit de la Guvern circa sapte milioane de lei si orizontul de speranta la aceasta anuntata suplimentare era macar la jumatate din suma.
Banii pentru aceasta "rectificare" provin in cea mai mare parte de la Ministerul Administratiei si Internelor cu peste 300 de milioane iar in completare mai vin bani si din Fondul de rezerva al Guvernului.
Cea mai mare suma alocata de Guvern este pentru municipiul Arad care a primit nu mai putin de 411 miliarde de lei vechi, prin comparatie cu Tulcea care a primit doar 5,72 miliarde lei. "Buni si ei!" e de parere vicele George Blejan care spera totusi ca pana la sfarsitul anului diferenta de peste 60 de miliarde lei vechi sa ajunga de la Guvern la Tulcea.
Caldura doar pentru cine cere si nu are datorii
Furnizarea caldurii in municipiul Tulcea a inceput de la sfarsitul saptamanii trecute, iar primii norocosi ai caloriferelor fierbinti au fost bransatii la reteaua Dalkia. Evident, nu toti pentru ca au fost si presedinti de asociatii care au hotarat ca daca nu e gerul Bobotezei ce rost are sa ceara caldura. "Este adevarat ca s-a inceput furnizarea caldurii in municipiu, doar la Dalkia si doar la acele putine asociatii care au solicitat caldura inainte de 1 noiembrie. De astazi si Energoterm va furniza caldura, insa doar la asociatiile fara datorii sau cu angajament de plata a datoriilor", a mai declarat viceprimarul George Blejan.

No comments:

Post a Comment