Friday, November 11, 2011

Cu avantaje si dezavantaje, Politia rurala - un nou concept european!

Comisarul sef de politie Stefan Dobre, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Tulcea a prezentat ieri la sediul Institutiei Prefectului, Stadiul implementarii noului concept de politie rurala la nivelul judetului Tulcea, un concept de model european implementat si in judetul nostru pe zona de ... terasa pentru ca in localitatile din Delta Dunarii raman posturile de politie. Cele patru sectii de politie rurala au fost infiintate la Tulcea, Macin, Peceneaga si Stejaru, pentru ultima comuna fiind o solicitare la minister de a fi mutata la Baia. Fiecare unitate are in medie douazeci de politisti, subofiteri si ofiteri si fiecare sectie de politie are in dotare autoturisme, cu care politistii vor face munca de patrulare in zonele arondate, 24 din 24 de ore. Pe langa asta, politistii au si alte atributii.
"Politistii vor desfasura activitati de judiciar, de politie rutiera, vor rezolva reclamatiile si sesizarile venite de la cetateni si vor solutiona dosare penale. Atributiile lor nu sunt schimbate", a explicat comisarul sef de politie Stefan Dobre.
In perioada urmatoare vor fi numiti in functie si sefii noilor sectii de politie, dar numai dupa ce vor trece de concursurile organizate in acest scop, in prezent fiind sefi imputerniciti doar.

No comments:

Post a Comment