Thursday, November 3, 2011

Fonduri americane pentru proiecte culturale

Ambasada Statelor Unite anunta ca accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP), Editia 2012 Termenul limita de trimitere a proiectelor este 15 decembrie 2011 inclusiv. Proiectele se vor trimite exclusiv pe e-mail, in engleza, pe adresa/> Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza "Tinem sa subliniem ca acuratetea si claritatea cu care sunt scrise proiectele si este completat bugetul sunt cruciale in procesul de evaluare. La fel de important este si ca proiectele sa fie scrise intr-o engleza extrem de corecta, de nivel profesionist. Anul trecut, au fost acordate fonduri incepand cu 10.000 USD pe proiect si depasind 100.000 USD, cu o medie de aproximativ 58.000 USD pe proiect. Proiectul poate fi desfasurat pe parcursul a un an pana la maximum cinci ani, cu transe de buget foarte precise si detaliate pe fiecare an", spune Iulian Vizauer, directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National Tulcea. AFCP accepta proiecte prin care se conserva patrimoniul cultural national in trei categorii: situri/monumente culturale - sunt incluse dar nu se limiteaza la cladirile istorice si siturile arheologice, obiecte si colectii culturale - apartinand unui muzeu, sit, sau institutii similare - pot fi incluse obiecte arheologice si etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, dar si alte necesitati de conservare muzeala generala, forme traditionale de expresie culturala - sunt incluse documentarea si intregistrarile audio-video ale unor forme traditionale de muzica si dans pentru conservarea si eventual diseminarea lor, sau sprijin pentru pregatirea in conservarea artelor si mestesugurilor traditionale in pericol de disparitie.
AFCP nu accepta activitati sau costuri legate de conservarea sau cumpararea de obiecte culturale, colectii sau proprietati imobiliare proprietate privata sau comerciala, inclusiv cele care urmeaza sa fie transferate din domeniu privat sau comercial in domeniu
public, conservarea unor obiective naturale (formatiuni fizice, biologice si geologice, colectii paleontologice, habitate ale unor specii de animale si plante amenintate, fosile). De asemenea, nu sunt acceptate activitati legate de conservarea de ramasite hominide sau umane, conservarea de media (ziare, pelicule, programe radio-TV), conservarea de materiale publicate care pot fi gasite si din alte surse (carti, periodice), scoaterea din tara sub orice motiv a unor obiecte culturale sau elemente din situri culturale.

No comments:

Post a Comment