Monday, November 28, 2011

Hogea, singurul primar PDL care nu primeste bani de la CJ

In sedinta de vineri a Consiliului Judetean s-a aprobat repartizarea catre primariile din judet a unor sume suplimentare provenite de la bugetul statului, provenind din TVA si din impozitul pe venit. Asa cum se face de obicei, criteriile de distribuire a banilor sunt foarte solide, ba chiar aproape... stiintifice, pe alocuri. Evident, banii se dau in functie de proiectele comunitatilor locale, daca acestea au nevoie de bani pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri structurale, se dau pentru finantarea unor studii de fezabilitate, se dau pentru finalizarea unor proiecte incepute cu finantare din resurse locale, etc. Dar mai ales, asa cum ne-am obisnuit de ani buni, se dau in functie de culoarea politica a primarului.
Astfel, din 51 de comune si orase ale judetului, toate cele conduse de PDL (cu exceptia Tulcei) primesc bani cu aceasta ocazie. Sumele nu sunt mari, variind intre 36.000 de lei si 107.000 de lei, dar criteriul politic sare imediat in ochi. Daca primesc bani si cateva primarii apartinand PSD si PNL, asa cum spuneam, cele PDL nu rateaza banii dati de la buget. Mai mult, in cazul primariilor USL care primesc bani, exista mari suspiciuni, cel putin in cazul unora, ca primarii vor candida anul viitor pentru cu totul alt partid decat cel pe care-l reprezinta in momentul de fata.
Desigur, este o concidenta. Desigur, banii nu sunt distribuiti pe criterii politice, ci asa se nimereste, cum la fel se va nimeri si in cazul in care se va schimba guvernarea, iar primarii PDL nu vor mai primi bani, tot din intamplare. O tara defecta, in care populatia este pedepsita pentru optiunile sale atunci cand comunitatea nu primeste bani si este si mai pedepsita atunci cand comunitatea primeste bani pentru a fi aruncati pe fereastra, pe proiecte de genul parcurilor in camp.

No comments:

Post a Comment