Thursday, November 24, 2011

Miron Cozma si-a lansat partidul la Tulcea: "Va voi da ploaie cand vreti, va dau soare tot cand vreti!"

Dupa Targu Jiu, Tulcea a fost a doua capitala de judet in care s-a lansat Partidul Social Democrat al Muncitorilor (PSDM). Intr-o sala "Mihail Kogalniceanu" complet goala, activul si cativa suporteri locali au lasat si locuri libere la masa rotunda. "Partidul nostru este unul autentic social - demo... crat, nu ca PSD, care-i partidul baronilor!", a incercat Miron Cozma sa-si convinga simpatizantii din prima. Au urmat aproape doua ore in care liderul, intr-un dezlanat
asa-zis raport despre starea natiunii, a revelat adevarul despre Romania, "o neocolonie", atacand in bloc clasa politica si predand presei lectii de etica a mass-mediei. Cozma s-a mirat cum de o tara "in care Dumnezeu a dat de toate" e "nenorocita" azi de 26.000 de oameni - seful statului, ministri, parlamentari si familiile lor. Punctul - forte al programului partidului, din care program va lipsi cuvantul "somer" (!?), este infiintarea anuala a un milion de locuri de munca, iar PSDM nu se va lasa pana cand nu-si va atinge telul suprem: "8 - 10 milioane de salariati, generatori de plusprodus, nu bugetari...". Cum va fi propasita tarisoara? Fara sa deconspire prea multe, Miron Cozma a amintit si obiective, si metode de implinire a bugetului. Agricultura va fi revigorata prin aplicarea unor concepte simple si originale, pamantul arabil nelucrat va fi nationalizat (daca va fi creat cadrul legal, desigur, caci se stie ce e inviolabil), averile clericilor - "care vor deveni umili in mandatul meu" - se vor confisca si se vor da, crestineste, celor saraci (in conditiile prezentate in paranteza de mai sus), medicamentele vor fi gratuite, in special pentru sarmani, pensia va fi unica si decenta, ca la suedezi, asa incat la sase milioane de pensionari multumiti sa poata fi doar unul de nemultumiti. Economii publice vor fi realizate prin reducerea bugetarilor de la Ministerul Finantelor si a celor din serviciile secrete, de doua exemple.
Dupa ce un anume M.C., care popula prezidiul, a facut o serie de exercitii de adulatie, liderul Miron Cozma a raspuns si catorva intrebari. Productia va fi stimulata incepand cu instituirea unui sistem de achizitii a produselor agricole, va favoriza infiintarea asociatiilor familiale, ceea ce va asigura o trecere treptata la industrializare, inventivul presedinte al PSDM pregatind tractoare telecomandate si rachete meteorologice: "Va voi da ploaie cand vreti si soare tot cand vreti!". In ciuda acestei platforme, PSDM nu e pregatit pentru alegerile din 2012, dar promite ca nu va incheia aliante politice cu partidele actuale si ca, odata ajuns la Putere, va interzice partidele etnice si PRM.
Partidul Social Democrat al Muncitorilor se bazeaza pe constructia umana si logistica a PSD "Constantin Titel Petrescu". Prin urmare, dupa cele spuse de Constantin Ionescu, pe 28 de organizatii judetene si peste 29.000 de membri. La final, Cozma s-a declarat "conducator, nu politician". A fost o precizare inutila.

No comments:

Post a Comment