Tuesday, November 15, 2011

Pentru elaborarea listelor, USL a inceput sondajele

Candidatul liberal la Primaria Tulcea a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca discutiile din ACD si USL sunt "in grafic", dar ca inca nu a fost stabilit algoritmul prin care sa fie structurata lista comuna. "In orice caz, propunerea noastra, acceptata de catre parteneri, a fost ca prima pozi... tie sa fie ocupata de candidatul la Primaria Tulcea. Cautam cele mai bune solutii, va spun sincer ca nu conteaza cine e de la social-democrati, cine e de la conservatori, cine e de la liberali. Interesul general e ca lista sa obtina cat mai multe voturi, astfel incat sa avem majoritate in Consiliul Local", a spus Corneliu Chistruga. Data - limita pentru definitivarea listei comune este prima zi a iernii.
Printr-un document intern, liberalii isi propusesera ca in intervalul 15 - 20 noiembrie sa incheie negocierile cu partenerii din Uniunea Social Liberala, insa, tot de comun acord cu acestia, au decis sa amane termenul. "Am convenit cateva lucruri foarte clare caci, din punct de vedere a strategiei de desemnare a candidatilor, sunt doua etape. In prima, sunt nominalizati toti primarii (si ai PNL, si ai PSD) in functie, urmand ca, dupa sondajele care vor stabili ponderea pe lista, sa putem aduce corecturi in conditiile pe care realitatea politica le va impune. De principiu, am convenit ca peste tot sa avem candidati unici, si speram sa nu apara divergente", a completat presedintele Filialei Teritoriale a PNL, Octavian - Marius Popa.
Liderul judetean a mai spus ca, in momentul de fata, PNL Tulcea nu are nimic concret in "curtea" sa, intrucat nu a consultat electoratul din comunele conduse de cei noua primari liberali, si a anuntat ca din data de 14 noiembrie incep sondajele pe linie USL.

No comments:

Post a Comment