Thursday, November 17, 2011

Tulcea nu mai are nici macar un bazin de inot

La demolarea corpului dintre cele doua aripi ale hotelului Delta, multe voci au deplans disparitia restaurantului "de legenda" al orasului. Dar nimeni nu s-a gandit ca, de fapt, a disparut singurul bazin public de inot din oras. E ciudat ca un oras aflat pe malul Dunarii, in care s-ar presupune ca ... populatia furnizeaza un procent important de inotatori pentru selectia lotului national, nu are, in acest moment, nici un loc in care copiii sa poata deprinde acest sport.
Bazinul didactic de inot, ce trebuia inugurat in urma cu o saptamana, a ramas un proiect a carui panglica se va taia, cu surle si trambite, taman anul viitor, in campania electorala, iar in aceste conditii piscina de la Delta ar fi fost singurul loc din Tulcea unde s-ar mai fi putut practica inotul. Dar nu poti cere unui investitor privat sa suplineasca autoritatile publice, cum nu-i poti pretinde sa aiba grija ca promisiunile primariei sa fie respectate la termen. Si asa demolarea s-a facut tarziu cand, teoretic, noul bazin ar fi putut prelua activitatea sporadica a bazinului din cadrul hotelului, dar daca acesta, in buna traditie locala, n-a fost gata la timp, nu mai este vina sectorului particular.
Nu este Tulcea acel oras cu traditie in inot si, probabil, nici nu va deveni, dar e pacat ca nici nu se ofera nici cea mai mica sansa celor care ar vrea sa practice acest sport pentru performanta sau, de ce nu, pentru relaxare. Vazand, insa, pe ce se duc banii primariei, ar fi prea mult sa cerem ca sportul, in general, sa fie o prioritate. In schimb, atunci cand se vor organiza campionate nationale de mici, bere si concerte din bani publici, ar fi bine sa ne clasam pe un loc fruntas.

No comments:

Post a Comment