Wednesday, December 14, 2011

Dupa ce a castigat razboiul cu CNSAS, Liberalul Boris Cretu va fi reactivat de partid

O pierdere definitiva: functia de consilier judetean
Fara sa bata vreo toba, Boris Marcel Cretu a reusit in instanta sa se reabiliteze Fara sa bata vreo toba, Boris Marcel Cretu a reusit in instanta sa se reabiliteze. In baza celor constatate de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Sec... uritatii (CNSAS), ziarul "Puterea" publica "Lista completa a celor deconspirati de CNSAS" sub numele "Lista rusinii nationale". Erau insirate nume de magistrati, trimisi in strainatate, reprezentanti ai administratiei publice centrale, parlamentari si alesi locali. Toti acestia puteau contesta in instanta verdictul pus de CNSAS.
Pe lista mentionata figurau doi tulceni, ambii consilieri judeteni: Boris Marcel Cretu, din partea Partidului National Liberal, si Gheorghe Ciocarlea, din partea Partidului Democrat Liberal.
Agonia politica. Extazul politic
In data de 8 iulie 2010, Boris Cretu renunta prin demisie la calitatea de consilier judetean. Mai tarziu cu o luna si ceva, intrebat daca a avut, intr-adevar, legaturi cu Securitatea, declara urmatoarele pentru cotidianul nostru: "Nu stiu in ce ziar au aparut aceste informatii. Sa vad si eu despre ce e vorba, sa ma uit si eu. Nu am colaborat cu Securitatea, in sensul asta am dat si declaratie. Legaturi cu politia politica am avut tot timpul, ca am fost navigator: ni se dadea aviz ca sa putem *iesi* si asa mai departe. Dar, repet, normal ca nu am colaborat cu Securitatea".
Pana atunci, anume pe 30 iulie 2010, Filiala Teritoriala Tulcea a Partidului National Liberal nominalizase inlocuitorul lui Cretu in Legislativul Judetean: Tascu Caraman.
Cretu a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei decizia CNSAS, iar instanta - prin Decizia nr. 4079/14 septembrie 2011, a admis recursul: Boris Marcel Cretu nu a facut politie politica, nu a fost securist, nu a fost colaborationist.
Cretu va fi cel putin ce a fost, sustine seful PNL Tulcea "Domnia - sa (Boris Cretu - n.n.), aparandu-i la un moment dat o hotarare de condamnare ca agent al fostei Securitati, s-a retras atat din functia de consilier judetean, cat si din functia de membru al Biroului Politic Teritorial (BPT), preferand sa ramana doar membru al partidului. A revenit in activitate si il voi reintegra in BPT, pentru ca a castigat la instanta suprema!", a anuntat liderul liberalilor tulceni, Octavian Popa, in ultima conferinta de presa.
"Domnul Cretu a demonstrat doua lucruri in acelasi timp. In primul rand, nevinovatia, nefiind agent al Securitatii. In al doilea, spre deosebire de alte persoane acuzate de acelasi lucru, a avut o reactie altruista, indreptata spre opinia publica, renuntand la functia publica si la cea politica", a adaugat Popa.
"Nu mai candidez niciunde, o sa ajut partidul din interior", a spus Cretu
Boris Marcel Cretu a aderat la principiile liberale in 1995, inregimentandu-se direct in Partidul National Liberal. A fost membru in Biroul Politic Municipal, in Biroul Politic Teritorial, ajungand sa ocupe - prin alegeri - functia de vicepresedinte judetean, chiar pe aceea de secretar executiv coordonator. Dupa un mandat plin de consilier judetean, exercitat in mandatul 2004 - 2008, urmatoarea legislatura a mai onorat atributiile de ales judetean pret de cateva luni, anume pana la demisia de onoare.
"Am ales sa demisionez din calitatea de consilier judetean pentru a nu compromite Partidul National Liberal. Nu voi mai candida pentru o functie publica aleasa. Prefer sa slujesc partidul din interior, voi opta pentru o functie publica", a spus Cretu.
In prezent, Boris Marcel Cretu detine functia de responsabil IT in cadrul Filialei Teritoriale a Partidului National Liberal.

No comments:

Post a Comment