Wednesday, December 7, 2011

Facilitati de la Casa. Judeteana de Sanatate!

Daca se platesc pana la sfarsit de an, se aduna 2 milioane in bugetul CJAS Tulcea
Persoanele fizice care au incheiate contracte de asigurare cu Casele de Asigurari Sociale de Sanatate Judetene, Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecat... oresti sau cu Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru obligatiile de plata reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, administrate de aceste institutii, pot beneficia de facilitatile fiscale.
Pentru obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor de plata principale restante la 31 august 2011 se acorda facilitati cum ar fi anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile de plata principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute mai sus, sunt stinse prin plata sau compensare pana la 31 decembrie 2011. De asemenea se acorda o reducere cu 50% a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute mai sus, sunt stinse prin plata sau compensare pana la 30 iunie 2012. Obligatiile de plata principale restante la 31 august 2011 sunt obligatiile de plata care sunt individualizate in declaratiile contribuabilului depuse pana la 31 august 2011 si/sau decizii de impunere emise si comunicate contribuabilului pana la aceasta data de fiecare dintre organele competente prevazute mai sus.
Prin dobanzi aferente obligatiilor principale se intelege si cota de 50% din majorarile de intarziere reprezentand componenta de dobanda a acestora. Majorarile de intarziere pentru care se acorda facilitatile sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006 - 30 iunie 2010.
"Daca se vor recupera aceste datorii cu toate facilitatile prevazute de Ordin, anticipam ca se vor strange in jur de 2 milioane de lei in conditiile in care bugetul lunar al institutiei este de 13 milioane de lei", a declarat Anisoara Radu, director CJAS Tulcea.

No comments:

Post a Comment