Monday, January 16, 2012

Campania de vaccinare antigripala, oprita la jumatate!

La Tulcea, peste opt mii de doze de vaccin au ramas de saptamana trecuta in stand-by dupa ce Ministerul Sanatatii a constatat ineficienta vaccinului produs de Institutul Cantacuzino si a cerut sistarea campaniei de vaccinare antigripala in toata tara.
"Persoanele vaccinate in judetul Tulcea sunt... in numar de 8975. Din dispozitia ministerului am sistat campania de vaccinare si am depozitat in buna stare alte 8147 de doze de vaccin pana vom primi o alta dispozitie din partea ministerului, de reluare a campaniei sau de returnare a acestor doze de vaccin", a declarat la sfarsitul saptamanii trecute doctor Laura Militaru, director al Directiei de Sanatate Tulcea.
Chiar daca in alte judete s-a comunicat faptul ca sistarea campaniei de vaccinare este o masura temporara si ca nu va depasi zece zile, la Tulcea alte instructiuni decat cele de sistare si depozitare a vaccinului nu s-au primit.
Pentru judetul Tulcea au fost alocate la sfarsitul anului trecut peste 16.000 de doze de vaccin antigripal romanesc, din care au fost administrate aproape sase mii in primele doua saptamani de campanie, respectiv pana la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

No comments:

Post a Comment