Monday, January 9, 2012

Evadat din Penitenciar, prins de un agent de paza!

Un detinut din Penitenciarul Tulcea, condamnat la sase ani de inchisoare in prima instanta pentru furt calificat, violare de domiciliu, distrugere, amenintari a reusit in a doua zi a anului sa paraseasca incinta dupa ce a dislocat plasa de sarma, la coltul ramei gardului imprejmuitor al curtii de pl... imbare. Somat de agentul de paza, detinutul a traversat fasia de control, escaladand gardul imprejmuitor, fiind necesara executarea unui foc de arma in plan vertical, pentru oprirea lui. Focul de arma nu l-a speriat deloc pe detinut care a reusit sa fuga spre Centrul Militar insa spre ghinionul sau evadarea sa a durat doar cateva minute deoarece a fost prins de un agent de paza al firmei Shift 3 Security, Dan Catalin Iacob.
"Am fost strigat de agentul de paza de la penitenciar ca un detinut a parasit incinta si am zis sa ii ajut sa il prinda mai repede. Detinutul a reusit sa sara gardul Centrului militar, obiectiv langa care ma aflam dar in cateva zeci de metri am reusit sa il prind din urma si sa il imobilizez, poate si pentru ca in momentul in care m-am apropiat mai mult de el si incercam sa imi scot bastonul detinutul s-a speriat crezand ca vreau sa scot pistolul. L-am imobilizat la sol si in cateva minute, trei-patru cred, au venit cei de la penitenciar si l-au luat", a declarat agentul de paza de la Shift 3 Security. Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Tulcea, detinutul nu a opus rezistenta in momentul capturarii si a fost escortat fara probleme in locul de detinere.
Interesant este si faptul ca detinutul a sustinut ca a procedat la acest gest datorita faptului ca nu s-a acomodat regimului de detentie in care se afla de la sfarsitul anului trecut, insa pentru multi ani de acum incolo va trebui sa o faca.

No comments:

Post a Comment