Friday, January 13, 2012

PNL si PSD intervin in/din cauza viceprimarului macinean

Interesul politic al liberalilor este ca functia de viceprimar al orasului le revine, conform Protocolului USL Cum justitia dintai l-a satisfacut pe reclamantul Topoleanu
Din spusele celor implicati, reclamantul Nicolae Topoleanu s-a aparat pe doua planuri. Cel putin asa a procedat aparatorul ... sau. O prima etapa a constat in "legitimarea" pagubei iminente, in sensul in care Topoleanu, privat de functia de viceprimar orasenesc, nu mai putea onora ratele bancare la care se angajase fix in baza indemnizatiei de edil sub/sef. O a doua se baza pe distilarea votului (10 pentru, 4 impotriva) care a condus la schimbarea din functia de viceprimar a lui Nicu Topoleanu, acesta afirmand ca unul dintre consilierii orasenesti votanti la momentul 28 septembrie 2011 se afla in conditie de incompatibilitate. Argumentul este nu numai infantil, dar demonstreaza cat de grav este sa afirmi ca votul secret nu mai este, practic, secret! Ca unul dintre consilierii macineni nu putea exercita atunci aceasta functie aleasa, s-a dovedit ulterior.
Cert e ca Topoleanu a facut ceea ce ii recomanda legea, anume sa ceara in scris, in sedinta din 20 octombrie 2011 a Consiliului Local Macin, anularea hotararii prin care era schimbat din functie.
Pedelistul Topoleanu a fost schimbat legal din functie
Liberalii si social-democratii s-au interesat de drumul prin justitie al Dosarului nr. 4671/88/2011.
In conformitate cu prevederile art. 57, alin. IV, din Legea 215/2001, schimbarea din functie a viceprimarului democrat - liberal Nicolae Topoleanu s-a produs la initiativa si prin votul a 10 (zece) consilieri locali, fara ca celui vizat sa fie necesar a i se imputa fapte in legatura cu activitatea de viceprimar. Dupa acelasi jurist, conditia interesului in aceasta cauza este determinata de continutul Protocolului USL, actul constitutiv in baza caruia Tribunalul Municipiului Bucuresti a inscris in Registrul Partidelor Politice alianta politica sus-mentionata: "Prin aplicarea prevederilor actului constitutiv al USL, functia de viceprimar urmeaza a fi ocupata, prin vot, de un reprezentant al PNL, ceea ce motiveaza o data in plus interesul nostru, al liberalilor, de a interveni ca parte in acest litigiu dintre Nicolae Topoleanu si CL Macin".
Cererile de interventie vor fi promovate numai in cauza privind solutionarea fondului, care vizeaza anularea actului
administrativ - HCL nr. 82/ 28.09.2011, anume schimbarea din functia a viceprimarului Nicolae Topoleanu.
"Am decis sa exercitam acest drept in spiritul increderii ce caracterizeaza USL in raport cu actul de justitie", a incheiat juristul Claudiu Boangiu.

No comments:

Post a Comment