Monday, January 16, 2012

Referitor la scandalul pe marginea legii sanatatii, USL Tulcea acuza interventiile mitocanesti ale lui Basescu

Joi, tinerii social - democrati tulceni si fruntasi ai liberalilor judeteni au organizat, unii dupa altii, conferinte de presa cu menirea de a critica maniera in care seful statului a inteles sa promoveze proiectul noii legi a sanatatii Referitor la scandalul pe marginea legii sanatatii,USL Tulcea ... acuza interventiile mitocanesti ale lui Basescu
Ieri, tinerii social - democrati tulceni si fruntasi ai liberalilor judeteni au organizat, unii dupa altii, conferinte de presa cu menirea de a critica maniera in care seful statului a inteles sa promoveze proiectul noii legi a sanatatii.
La sediul din str. Victoriei, liderii tesedisti Dumitru Mergeani si Bogdan Corbeanu au reprosat presedintelui Romaniei interventia ilegitima in proiectul de lege referitor la "reformarea sistemului public de sanatate": "Fondul Monetar International a aratat, in observatiile sale asupra proiectului, ca legea nu asigura mecanisme de control a cheltuirii banilor in sanatate, nu include sanctiuni pentru managerii de spitale care depasesc bugetele, nu exista un mecanism bine definit prin care se stabileste si se actualizeaza pachetul de baza, nu se precizeaza cum va fi facuta finantarea spitalelor", a declarat fruntasul Mergeani. In circumstantele date, ce valida interventia sefului statului, cand acesta nu are dreptul de initiativa legislativa?
"Interventia (televizata, in direct cu Raed Arafat - n.n.) a domnului Traian Basescu a fost de o ingrozitoare mitocanie", a intarit dupa o ora si jumatate si presedintele Filialei Teritoriale a PNL, "o interventie nedemocratica si total needucativa", a spus Octavian - Marius Popa, seful liberalilor tulceni, considerand ca noua lege loveste in categoriile cele mai defavorizate, personalul medical (printre altele) fiind retribuit necorespunzator.
In ton declarativ cu supraordonatul sau politic, vicepresedintele judetean Octavian Motoc a adaugat ca "un iresponsabil, ca nu-l pot cataloga altfel pe presedintele Traian Basescu, vine sa strice tot ce s-a creat in sistem, in ani multi si pentru cetatean. Sunt convins ca opinia publica se va manifesta in toate felurile posibile ca aceasta lege sa nu poate fi admisa in forma sa actuala".
Daca legea va fi implementata, USL Tulcea estimeaza ca zece milioane de romani vor fi lipsiti de ingrijire medicala, iar alte zece milioane de romani vor fi mai saraci decat in prezent.

No comments:

Post a Comment