Thursday, January 12, 2012

"Ne vom continua activitatea ca si pana acum"

* Spune directorul Serviciilor Publice, Cezar Jipa, referitor la gestionarea cainilor fara stapan
Legea privind eutanasierea cainilor fara stapan a fost declarata neconstitutionala, ieri dimineata. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca legea referitoare la cainii comunitari, care preved... ea ca eutanasierea maidanezilor se va putea face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia, contravine legii fundamentale.
Decizia Curtii Constitutionale nu este deloc pe placul directorului societatii de Servicii Publice, Cezar Jipa, care se ocupa de activitatea de ecarisaj la nivel municipal: "Noi vom aplica in continuare legislatia in vigoare in ceea ce priveste gestionarea cainilor fara stapan, pana cand noua lege va deveni constitutionala".
La Tulcea in ultimii sapte ani au fost eutanasiati 3.000 de caini fara stapan care nu au fost revendicati de nimeni, in baza legii care functioneaza inca de la inceputul anilor 2000. "Intrebarea este daca si sterilizarea de care se tot vorbeste este extrem de sigura. Practic, aceasta nu rezolva principala problema a tulcenilor. Oamenii nu vor sa nu faca sex cu cainii, ci vor sa nu fie muscati de ei. Asa ca nu inteleg de ce ar conta pentru un om daca acel caine care sare sa il muste este steril sau nu", spune Cezar Jipa.

No comments:

Post a Comment