Monday, December 12, 2011

565 de burse scolare aprobate de Consiliul Local

Conform ordinelor ministeriale, Legislativul municipal a stabilit pentru anul scolar 2011-2012 un numar de 656 de burse, dupa cum urmeaza: 51 de burse de performanta (de cate 40 de lei/luna), 154 de burse de merit (35 de lei/luna), 150 de burse de studiu (30 de lei/luna) si 210 burse sociale (30 de ... lei lunar). Bursele de performanta se acorda elevilor care au obtinut locurile I, II si III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare si s-au calificat in loturile de pregatire organizate de minister pentru competitiile internationale.
Bursele de merit si de studiu se acorda elevilor care au obtinut media generala de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare, respectiv media generala de cel putin 7 si nota 10 la purtare si provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie, cel mult egal cu salariul minim pe economie.
De asemenea, bursele sociale se acorda la cerere in functie de situatia materiala a familiei sau a sustinatorilor legali.
Valoarea totala a burselor ce se vor acorda in acest an se ridica la 182.300 de lei, marea majoritate a burselor sociale revenind scolilor "Nifon Balasescu", "I.L. Caragiale" si Colegiului Brad Segal, in timp ce bursele de performanta si de merit revin in special Colegiului Dobrogean "Spiru Haret", Liceului Teoretic "Grigore Moisil", Liceului de Arta, Liceului Pedagogic si Colegiului Economic "Delta Dunarii".

No comments:

Post a Comment