Wednesday, December 7, 2011

Gala Voluntarului Tulcean - prima editie! Pentru ei, Mos Nicolae a venit mai devreme

Pentru ca luni a fost Ziua Voluntarului, iar anul 2011 este Anul Voluntariatului, Centrul Local de Voluntariat din cadrul Asociatiei Centrul European pentru Diversitate (EUdivers) si-a asumat organizarea primei gale a voluntarilor tulceni, un eveniment in premiera la Tulcea. Poate ca luni ar fi treb... uit sa fie a cincea editie a acestei gale, daca se ia de referinta anul 2006 care a fost primul in care primariile ar fi trebuit sa acorde asistenta financiara nerambursabila organizatiilor neguvernamentale, dar cum "primarul municipiului a inteles abia in 2011 sa aplice legea", remarca a directorului Directiei de Tineret si Sport Tulcea, Aurelian Chiriac, iata ca prima editie a galei a coincis, in mod fericit, cu Anul Voluntariatului.
Au participat la gala organizata la Palatul Copiilor, in sala de spectacole, reprezentanti de la 11 organizatii neguvernamentale si institutii publice care s-au implicat voluntar in diverse proiecte, atat anul acesta cat si anul trecut. Premiile, constand in diplome, au fost limitate la un numar de maxim cinci pentru fiecare organizatiei sau institutie, lucru care a starnit si unele nemultumiri, insa sutele de voluntari implicati anul acesta in proiecte probabil nu au participat la actiuni pentru premii. Crucea Rosie Romana-Filiala Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Tulcea, Centrul de Informare, Consultanta si Promovare a Romilor Tulcea, Organizatia pentru Dezvoltare Sociala si Administrativa, Asociatia Maini Intinse, Biblioteca Judeteana Panait Cerna Tulcea, Asociatia Raza Soarelui - Sunlight, Centrul de Informare si Educare in Managementul Deseurilor Tulcea, Asociatia Umanitara NOROC Tulcea si Comisariatul de Mediu din Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au oferit celor mai merituosi voluntari premiile primei editii a Galei Voluntarului Tulcean, pentru ca la final Directia de Tineret si Sport Tulcea sa ofere pentru fiecare organizatiei si institutie cate un premiu alaturi de premiile oferite celor mai active asociatii de tineret din judetul Tulcea.
O recunoastere publica fireasca a meritelor celor care au participat ca voluntari anul acesta la diverse actiuni si pentru care, iata, Mos Nicolae a venit mai devreme.

No comments:

Post a Comment