Tuesday, December 6, 2011

ARBDD ramane singura institutie de control piscicol in Delta Dunarii

"Exista un aspect care trebuie clarificat, acela legat de organizarea in cadrul Administratiei Rezervatiei a unei autoritati unice de control. S-a vehiculat aceasta propunere si s-au facut propuneri catre Minister pentru organizarea unui organism unic de control in teritoriul rezervatiei. Propunerea... pornita de la nivelul judetului Tulcea este ca acest organism unic sa se organizeze in cadrul Administratiei Rezervatiei, ca o directie specializata. Ramane ca in perioada urmatoare, cele doua ministere, Ministerul Mediului si de Interne sa decida asupra configuratiei acestei unitati, precum si formele de colaborare intre institutiile Ministerului de Interne si cele ale Ministerului Mediului, avand in vedere ca in teritoriul Rezervatiei Ministerul Mediului are doua institutii: ARBDD si Garda de Mediu a RBDD", a declarat guvernatorul Deltei Dunarii.
Acesta a mai precizat ca noul organism de control va deveni in curand functional, dar ca trebuie sa fie clarificata problema personalului, deocamdata insuficient.
"Ceea ce ar putea sa rezolve deciziile urmatoare este sa se scoata din atributiunile mai multor institutii acele atributii legate de combaterea braconajului pentru ca acestea au dus la scaderea eficientei controalelor, paradoxal. Cu siguranta noi va trebui sa colaboram cu celelalte institutii. In teritoriu functioneaza acum 300 de oameni, poate chiar mai multi, iar aceasta forta se propune a fi inlocuita cu un nucleu de circa 20 de oameni de la ARBDD si se pune intrebarea daca forma de organizare propusa de noi, cu toate dotarile, va avea eficienta comparativa cu a celorlalte. Trebuie sa vedem cum si in ce fel se va face acest lucru. Noi degeaba vom lua masuri in interiorul rezervatiei si vom face ca sa nu miste nicio musca in zona, daca in exterior va fi aceeasi stare de lucru si daca la Giurgeni se vor vinde ilegal sturioni", a mai precizat guvernatorul Grigore Baboianu.

No comments:

Post a Comment