Monday, December 19, 2011

Cu personal redus, dar cu munca dublata, Prefectul e incredintat ca alegerile comasate vor decurge cu bine

"Dupa alegeri simultane, multi isi vor incheia cariera politica", crede Vasile Gudu Prefectul Vasile Gudu stie ca volumul de munca va fi aproape dublu pentru un numar mai mic de angajati (tinand cont si de restructurare), dar mizeaza pe profesionalismul si experienta subordonatilor: "La acestea ada... ug si o traditie, buna colaborare cu celelalte institutii implicate in procesul electoral, aici amintind Statistica, Biroul Electoral Judetean s.a.".
Ca noutati, prefectul a vorbit despre infrastructura electorala comuna, despre unica sectie de votare, despre faptul ca din birourile electorale vor face parte magistrati, reprezentanti ai Autoritatii Permanente Electorale, un reprezentant al grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, ca un competitor electoral are dreptul la un membru in aceste birouri, ca vor fi instalate intr-o sectie trei urne - una pentru Camera Deputatilor si Senat, una pentru presedintele consiliului judetean si pentru consiliul judetean, una pentru primar si pentru consiliul local.
Vasile Gudu a accentuat ca numarul consilierilor locali si cel al consilierilor judeteni va fi stabilit de catre prefect, prin ordin, in conformitate cu datele oficiale puse la dispozitie la inceputul lunii ianuarie 2012.
Au fost aduse in discutie candidaturile concomitente: "O persoana poate candida in acelasi timp pentru functia de consilier local, consilier judetean si primar, sau consilier local, consilier judetean si presedinte al consiliului judetean. Nu poate candida totodata pentru primar si presedinte, nici pentru deputat si senator. E interzis sa candidezi pentru doua functii alese uninominal".
Motiv pentru ca prefectul tulcean sa aiba siguranta ca multi dintre cei care erau obisnuiti sa candideze in vara, sa fie respinsi si sa-si incerce norocul in sesiunea de toamna, isi vor incheia cariera politica.

No comments:

Post a Comment