Wednesday, January 11, 2012

Dupa "lupte seculare", Terenul Armatei de langa Spital a trecut la Primaria Tulcea!

Primaria Municipiului Tulcea a intrat, de la sfarsitul anului trecut, in posesia terenului din incinta Unitatii Militare din apropierea Spitalului judetean Tulcea dupa ce, in sfarsit, ministrul Gabriel Oprea s-a induplecat sa cedeze cele circa trei hectare in vederea construirii unui cartier de locu... inte pentru tineri si nu numai.
Potrivit HG 1123 din 9 noiembrie 2011, publicata in M.O.R. 831 din 24 noiembrie 2011, "Primaria Municipiului Tulcea, a solicitat transmiterea partiala a imobilului 397 Tulcea si integrala a imobilului 5281 Tulcea din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al municipiului Tulcea si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Tulcea, in vederea realizarii de locuinte pentru tineri prin programe derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, conform Hotararii Consiliului Local al Municipiului Tulcea nr. 74/2011. Ministerul Apararii Nationale este de acord cu transferul partial al imobilului 397 Tulcea si integral al imobilului 5281 Tulcea, conditionat de transmiterea de catre Primaria Municipiului Tulcea in domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Apararii Nationale a 50% din locuintele realizate pe terenul celor doua imobile, dar nu mai putin de 150 unitati locative, impreuna cu terenul aferent acestora, in maximum 3 luni de la efectuarea receptiei finale la terminarea lucrarilor. (...) Imobilele solicitate nu fac obiectul cererilor de revendicare/restituire ori ale unor litigii, nu sunt concesionate sau inchiriate si nu sunt grevate de sarcini. (...)".
Chiar daca pare o minune ca s-a intamplat, demersul incununat cu succes dupa aproape zece ani al municipalitatii din Tulcea se pare ca ar avea legatura si cu un compromis marunt facut de primarul Constantin Hogea. Este vorba despre conditionarea de transferul terenului a unui alt transfer de sediu pentru UNPR, formatiune politica la conducerea careia se afla ministrul Gabriel Oprea, asa ca ramane de vazut cand se vor muta pe Victoriei "uneperistii" tulceni.

No comments:

Post a Comment