Wednesday, January 11, 2012

Primaria a stabilit cine pierde ajutorul social

* Cine da banii pe bautura sau se plimba cu scuterul nu mai ia ajutor de la stat
Municipalitatea a stabilit conditiile proprii care conduc la neacordarea dreptului de ajutor social prevazut de legea venitului minim garantat.
Astfel, in situatia in care se stabileste de catre persoanele dese... mnate sa efectueze ancheta sociala sau exista informatii verificate de la alte persoane ca sumele acordate drept ajutor social nu sunt utilizate pentru nevoile familiei ci in alte scopuri (consum de bauturi alcoolice, practicarea jocurilor de noroc), cererile de acordare a ajutorului social vor fi respinse sau dupa caz va inceta dreptul de a beneficia de ajutor social.
Nu pot beneficia de ajutor social cei care au facut declaratii false cu privire la numarul membrilor de familie, la venituri, domiciliu la depunerea dosarului sau efectuarea anchetei sociale. De asemenea, le inceteaza dreptul de ajutor social si acelor persoane care nu aduc la cunostinta modificarile intervenite in componenta familiei, venituri sau domiciliu, in termen de 15 zile de la data modificarii.
Pentru familiile sau persoanele singure beneficiare de ajutor social care nu au fost identificate la domiciliu de trei ori intr-o luna, pentru efectuarea anchetei sociale la interval de trei luni, dreptul de ajutor social se suspenda cu luna urmatoare. Reluarea dreptului va interveni cu luna urmatoare efectuarii anchetei la domiciliu. Daca pe perioada suspendarii dreptului la ajutor social (trei luni), titularul ajutorului social nu este identificat la domiciliu, dreptul de ajutor social inceteaza cu luna urmatoare.
Familiile sau persoanele singure carora li s-a incetat dreptul de ajutor social, ca urmare a suspendarii dreptului pe motiv de refuz nejustificat de efectuare a orelor de munca, nu pot beneficia de ajutor social decat peste 12 luni de data incetarii dreptului, cu o noua cerere si prezentarea actelor doveditoare privind venitul realizat si componenta familiei.
Nu in ultimul rand, persoanele singure sau familiile care au in proprietate sau folosinta mijloace de transport indiferent de vechime sau capacitatea cilindrica (autoturisme, autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, rulote, autobuze, microbuze, motociclete, motorete si scutere si alte asemenea) nu au dreptul la ajutor social.

No comments:

Post a Comment