Monday, October 10, 2011

Din "carciuma" plutitoare. Nava Republica - muzeu al navigatiei fluviale!

Ofertele de reparatie a corpului navei se deschid pe 7 noiembrie iar termenul de executie a lucrarilor este de circa sase luni Potrivit directorului Vladimir Sopov de la Societatea de Transport Public Tulcea, lucrarile de reparatii se vor finaliza in primavara anului viitor, iar in timpul lucrarilo... r de reparatii se va solicita executantului si un deviz estimativ pentru celelalte lucrari de reparatii si restaurare in vederea utilizarii navei in scop turistic si de agrement.
"Ne gandim si la varianta in care Republica sa faca si croaziere pe Dunare, de ce nu, si asteptam de la experti solutii in acest sens", a declarat directorul de la Transport Public.
Daca directorul firmei ce are in patrimoniu nava se gandeste la croaziere pe Dunare cu Republica, desi este greu de crezut ca se vor obtine avizele necesare pentru acest deziderat, primarul Hogea merge mai departe si chiar se gandeste la un muzeu plutitor.
"Exista si varianta in care nava Republica sa se transforme intr-un muzeu al navigatiei. Asa cum e un muzeu al navigatiei maritime la Constanta, de ce nu ar fi si un muzeu al navigatiei fluviale la Tulcea?", a declarat intr-o conferinta de presa primarul municipiului.
Chiar si in cazul in care Republica va face dupa reparatii si restaurari fie croaziere pe Dunare, fie va fi amenajata ca muzeu plutitor, pana in 2013 aceasta este totusi sub un contract de inchiriere iar chiriasul i-a dat o destinatie: "carciuma" plutitoare ...

No comments:

Post a Comment