Wednesday, October 5, 2011

Ingrijorat de intentia de a se interzice pescuitul comercial, Deputatul Horia Teodorescu (PSD) acuza Guvernul PDL ca infometeaza populatia din Delta

Parlamentarul social - democrat sustine o declaratie politica numita "Populatia din Delta Dunarii, condamnata la infometare de Guvernul PDL":
"Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustinut de conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si de cea a Consiliului Judetean, a afirmat... la Tulcea ca se ia in calcul interzicerea temporara a pescuitului in aceasta zona. Decizia este in studiu impreuna cu factorii locali, respectiv Consiliul Judetean Tulcea. Dupa ce actuala conducere judeteana, in frunte cu presedintele Victor Tarhon, a impus deja taxe aberante, care vin ca un jug pe gatul pescarilor care se chinuie sa-si intretina familiile, taxe atacate in instanta de asociatiile de pescari, potentiala interzicere a pescuitului, singura sursa de venit pentru mii de familii din Delta Dunarii, este similara cu o condamnare la moarte pentru acesti oameni care traiesc in conditii deosebit de grele. Este practic o incercare de transformare a zonei Deltei intr-o rezervatie de *indieni*, in care localnicii nu mai au niciun drept, nici macar pe cel de a pescui traditional cu setci, iar potentatii zilei se plimba cu barci de zeci de mii de euro sau isi construiesc case de vacanta, asa cum este cazul doamnei ministru Sulfina Barbu. Chiar daca poate ca numarul mic de locuitori din Delta nu reprezinta o atractie electorala, solicitam actualilor guvernanti, dar si conducerii judetului Tulcea, sa renunte la haituirea acestor oameni care de sute de ani traiesc din pescuit, in simbioza cu natura verde si, din ce in ce mai greu in ultimii ani, cu cea portocalie!".

No comments:

Post a Comment