Friday, November 18, 2011

De la inima pentru inimi, la Seminarul Teologic

Elevii din clasa a XII-a de la Seminarul Teologic "Sf.Ioan Casian" cu binecuvantarea P.S. Dr.Visarion Baltat si coordonati de profesorii Pr. Justinian Neculai si Pr. Gavrila Dumitru au demarat proiectul "De la inima pentru inimi", proiect care urmareste stimularea implicarii elevilor seminaristi dar... si a elevilor din liceele tulcene in actiuni filantropice si sensibilizarea opiniei publice cu privire la criza actuala de sange cu care se confrunta Romania.
Participantii la acest proiect sunt in primul rand elevii seminaristi, insa in viitor vor fi implicati si tinerii din alte licee. In a doua etapa, folosindu-se de bonurile valorice obtinute, elevii seminaristi vor intreprinde actiuni filantropice, ajutand atat elevii din scoala noastra cat si pe cei din exterior.
"Proiectul cuprinde mai multe etape privind promovarea donarii de sange si a faptelor filantropice atat in seminarul nostru dar si in celelalte licee din municipiu, sperand astfel ca prin putina implicare a noastra, a tinerilor, sa putem ajuta atat oamenii bolnavi care au nevoie de sange, dar si a celor cu o conditie materiala slaba. Astazi am fost un numar mai restrans de elevi poate si datorita mediatizarii slabe pe care am facut-o in liceul nostru insa speram ca in lunile ce vor urma numarul sa creasca considerabil, atat cu tinerii teologi din seminar dar si cu elevii din alte licee", a declarat Dan Gelep, vicepresedintele Consiliului Elevilor.

No comments:

Post a Comment